Τουριστικός οδηγός

Ο Νομός Κιλκίς καταλαμβάνει διοικητική έκταση 323,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 25.000 περίπου κατοίκους. Το Κιλκίς είναι χτισμένο στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου και είναι το διοικητικό (πρωτεύουσα του ομώνυμου  Νομού) οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Μια σύγχρονη πόλη με μεγάλη κίνηση και οικοδομική δραστηριότητα, τράπεζες, πολλά εμπορικά καταστήματα και έντονη νυχτερινή ζωή.

Στην είσοδο της πόλης ξεχωρίζει ο λόφος του Ηρώου στην κορυφή του οποίου βρίσκονται το Μνημείο των πεσόντων της απελευθερωτικής μάχης του 1913 και το πολεμικό Μουσείο. Μέσα στην πόλη βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται σπάνια ευρήματα από την προιστορική, ελληνιστική, ρωμαική και βυζαντινή περίοδο. Στο λόφο του Αγίου Γεωργίου υπάρχει αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, χώροι για περιπάτους, το περίφημο Σπήλαιο Κιλκίς και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου. Στην βιομηχανική περιοχή Σταυροχωρίου που λειτουργεί στα όρια του Δήμου, είναι εγκατεστημένες 35 περίπου βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Στα περίχωρα της πόλης υπάρχει η λίμνη δοιράνη, οι καταράκτες του Σκρά, ο Βοτανικός κήπος των Κρουσσίων κ.α.

Το Kristonia Suites Hotel απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης όπου εκεί υπάρχουν πολλά καφέ εστιατόρια και καταστήματα .
Kristonia Hotel Suites
Powered by active³ CMS - 26/5/2018 10:54:26 μμ