To ξενοδοχείο

  Τουριστικός οδηγός

 

 

 

  Χάρτης

  EVENT'S

  Eπικοινωνία
 
 
 
 
  Αρχική  |  Τουριστικός οδηγός  |  Αξιοθέατα  
  Αξιοθέατα

ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Στην κορυφή του Λόφου του Αγίου Γεωργίου είναι χτισμένη η ομώνυμη μεταβυζαντινή Εκκλησία. Ο Ναός που χτίστηκε πιθανότατα το 1830είναι μια τρίκλιτη, ξυλόστεγη, βασιλική μεγάλων διαστάσεων, ενώ στο εσωτερικό του διασώζεται η αρχική διακόσμηση.Τα μορφολογικά στοιχεία και ο διάκοσμος του Αγίου Γεωργίου αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου στη Μακεδονία.

 


ΤΗΛ. 23410-22740


Δειτε απο την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς Φωτογραφίες ναού

 

 

ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Το Σπήλαιο βρίσκεται στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου και αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Ανακαλύφθηκε τυχαία γύρω στο 1925 τον λατόμο Γεώργιο Παυλίδη (Μπουλασίκη) όταν κατά την εκτέλεση της λατομικής του εργασίας διάνοιξε την είσοδο του. Το 1960 έγινε η πρώτη χαρτογράφηση του από την τότε πρόεδρο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) την κα Άννα Πετροχείλου, ενώ οι εργασίες αξιοποίησης του άρχισαν το 1977 με την επίβλεψη της ιδίας και κράτησαν έξι χρόνια.

Το Σπήλαιο, άνοιξε για το κοινό το 1986. Το μήκος των διαδρομών του είναι 500 μέτρα και η έκταση του μαζί με τον δεύτερο όροφο υπερβαίνει τα 1.000 τ.μ Η θερμοκρασία του είναι σταθερή στους 15-17 βαθμούς Κελσίου όλο τον χρόνο και η υγρασία τoυ είναι 95%. Παρουσιάζει έναν πρωτότυπο σχηματισμό για τα Ελληνικά σπήλαια γιατί διαθέτει σύστημα διακλάσεων (σχισμών), που σε παράλληλες και κάθετες διευθύνσεις έχουν διανοιχτεί κατακόρυφα. 'Έτσι παρουσιάζονται ψηλές οροφές και δαιδαλώδεις στενοί διάδρομοι. Οι ευρύχωροι θάλαμοι του είναι έξι, ενώ στους τοίχους, τις οροφές και τα δάπεδα του υπάρχει κάλυμμα με σταλακτιτικά στολίσματα και με μοναδικά στο είδος τους πέτρινα κοράλλια. Τα κοράλλια, οι λιθωματικές αυτές δημιουργίες είναι αποτέλεσμα τou τινάγματος και σκορπίσματος της σταγόνας του νερού καθώς πέφτει στο έδαφος. Δημιουργούνται σε κοιλώματα βράχων, εκεί όπου δεν υπάρχει ρεύμα αέρος.

Το Σπήλαιο παρουσιάζει επίσης μεγάλο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον. Βρέθηκαν περισσότερα από 300 δείγματα απολιθωμένων οστών ζώων σε πολύ καλή κατάσταση διατηρήσεως (από τον Βασίλειο Μακρίδη). Η μελέτη τους από την Δρ. Παλαιοντολογίας Ε. Τσουκαλά (Α.Π.Θ.) έδειξε την παρουσία της στικτής ύαινας (crocuta crocuta spelaea GOLDFUSS). Της αλεπούς, της μεγαλόσωμης νυφίτσας (muslela putorius robusta NEWTON), το υποείδος της νυφίτσας αναφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του άγριου βοδιού, του μικρόσωμου αλόγου και του μεγαλόσωμου αλόγου, του γιγαντόσωμου ελαφιού (Μεγάκερος) και του κόκκινου ελαφιού. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία  απολιθωμένων οστών και δοντιών που ανήκουν σε μικροθηλαστικά (τρωκτικά). Η ηλικία των απολιθωμάτων προσδιορίστηκε στα 15.000 χρόνια. Το παλαιο περιβάλλον ήταν λειβαδικό με θάμνους και το παλαιοκλίμα μάλλον θερμό, Οι ύαινες κατοικούσαν στη σπηλιά, ενώ τα φυτοφάγα ζώα είτε βρέθηκαν τυχαία είτε αποτελούσαν την κύρια τροφή των σαρκοφάγων ζώων. Το σπήλαιο σύμφωνα με μία έρευνα Τσέχων ιατρών το 1988, παρουσιάζει θεραπευτικές ιδιότητες για το παιδικό βρογχικό άσθμα. Προορίζεται για την ανάπτυξη σπηλαιοθεραπείας για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


ΤΗΛ.23410-20054

Δείτε απο την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς φωτογραφίες του σπηλαίου σπηλαίου 

Δείτε απο την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς τον χάρτη του σπηλαίου

Μάθετε αναλυτικότερα για την Σπηλαιοθεραπεία

 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ

Χτίστηκε τις αρχές της δεκαετίας του 1980 επί θητείας του δημάρχου Αυγητίδη. Χωράει 3.500 θεατές και προσφέρει 
πανοραμική θέα της πόλης στους θεατές. Διακρίνεται για την άριστη 
ακουστική του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως έχουν περάσει από εκεί 
οι μεγαλύτεροι θεατρικοί θίασοι της χώρας.Δείτε Φωτογραφίες Θεάτρου απο την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς.  
 
 
 
1
1
Παρακαλούμε δώστε μας το email σας για να ενημερώνεστε για νέα και προσφορές μας.


 
1
   
active³ 4.8 · ultravision.gr · Όροι χρήσης